Word nu lid
pexels-cottonbro-studio-3993115

Nieuws

De kapperssector staat niet stil. Nieuwe wetten en voorschriften, nieuwe rechten en plichten, maar ook nieuwe opportuniteiten en mogelijkheden. Febelhair houdt de vinger aan de pols met regelmatige updates én we geven het woord aan collega’s met een bijzonder verhaal.

Opleidingen Febelhair Academy Najaar 2023
Opleidingen
Opleidingen Febelhair Academy Najaar 2023

Omdat het kappersvak voortdurend evolueert, ontwikkelt Febelhair elk semester een opleidingsprogramma, met de logistieke steun van Coach vzw-asbl.

Waar knippen en wellness elkaar ontmoeten
Sectornieuws
Waar knippen en wellness elkaar ontmoeten

Febelhair-opleider Ghislain Léger studeerde in zijn thuisland Frankrijk af als duaal kappersleerling. Ondertussen sleepte hij heel wat wedstrijdprijzen in de wacht, en dat in diverse domeinen zoals opsteek- of huwelijkskapsels.

Durf jezelf te onderscheiden!
Sectornieuws
Durf jezelf te onderscheiden!

Een tiental jaar geleden startte Gitte Gys haar eerste kapsalon op, Sizzors in Geel. Na een aantal jaren achtte ze de tijd rijp voor een volgende stap. Sizzors mikte op een breed publiek, maar ze besloot om een salon te beginnen waar ze haar grote liefde kon botvieren: kleuringen. Colorbar by Gitte was een feit. 

Vraag jouw energiepremie aan!
Sectornieuws
Vraag jouw energiepremie aan!

Febelhair heeft in samenwerking met het Fonds voor Bestaanszekerheid een steunmaatregel ontwikkeld voor werkgevers die werkgeversbijdragen betalen. Per voltijds equivalent zal een premie van € 200 worden toegekend om het hoofd te bieden aan de energiecrisis die de sector treft.

Vraag een werkbaarheidscheque en zet in op werkbaar werk
Sectornieuws
Vraag een werkbaarheidscheque en zet in op werkbaar werk

Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.

Een gedreven jonge ondernemer
Sectornieuws
Een gedreven jonge ondernemer

Op 1 oktober 2018 opende Julie Streel haar eerste Un Hair Uniq-salon in Beaufays, nabij Luik. In de daaropvolgende jaren breidde ze uit tot maar liefst zes vestigingen. Bovendien lanceerde ze onlangs een partnerschap met Celini, wat het beheer van nog twee extra salons inhoudt. Van een bevlogen onderneemster gesproken!

Kapsalon Nikae - Het haar als canvas
Sectornieuws
Kapsalon Nikae - Het haar als canvas

Kleuringen en balayages zijn het stokpaardje van kapsalon Nikae in Oostende. Als geen ander bezit het team van Myassar Bachofner de knowhow om elke haardos de perfecte kleur of kleuraccenten te geven.

Opleidingen Febelhair Academy Voorjaar 2023
Opleidingen
Opleidingen Febelhair Academy Voorjaar 2023

Omdat het kappersvak voortdurend evolueert, ontwikkelt Febelhair elk semester een opleidingsprogramma, met de logistieke steun van Coach vzw-asbl. Onze professionele opleiders begeleiden je van foundation- tot advanced niveau en voor elke dienst die in het salon kan worden aangeboden.

DE ENIGE MINISTERIEEL ERKENDE BEROEPSFEDERATIE VOOR KAPPERS

Wij zijn de enige ministerieel erkende beroepsfederatie voor kappers in het paritair comité 314. Naast het verdedigen van de belangen van de kappers op alle onderhandelingsniveaus, zijn we onder meer actief op vlak van opleidingen, onderwijs, preventie en welzijn.

Meer over ons

Dit zeggen kappers over ons

Lid zijn van Febelhair betekent voor mij dat we er samen met zijn allen sterker kunnen uitkomen.

LUC SCHOUTERDEN - FRANKS ATELIER

Lid zijn van Febelhair betekent voor mij deel uitmaken van de grootse kappersfamilie in België.

CARINE BAUDOIN – AU CAS PAR K

Lid zijn betekent voor mij dat ik gesteund en geadviseerd word in mijn beroep als kapper.

CELINE VENTURA - SOCIETE CELINE BLANCHE

Onze partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314