Word nu lid
pexels-cottonbro-studio-3993115

Nieuws

De kapperssector staat niet stil. Nieuwe wetten en voorschriften, nieuwe rechten en plichten, maar ook nieuwe opportuniteiten en mogelijkheden. Febelhair houdt de vinger aan de pols met regelmatige updates én we geven het woord aan collega’s met een bijzonder verhaal.

Met Qlick naar Thailand
Growth
Met Qlick naar Thailand

Enkel wanneer je goed geworteld bent, met de veerkracht om jezelf steeds weer op te laden, kan je je als leider ten volle ontplooien. Wie trouw blijft aan zichzelf, zal de energie vinden om elke nieuwe dag met impact aan te pakken. 

Cut, Paste & Paint
Sectornieuws
Cut, Paste & Paint

Genderneutraal, vegan, dreadlocks en meer. In 2007 opende Lieve Michiels haar kapperszaak Cut, Paste & Paint in het centrum van Gent. Al snel moest ze op zoek naar medewerkers wegens de overweldigende vraag naar de ‘funky’ kapsels die haar handelsmerk werden.

Een positieve kijk op het leven
Sectornieuws
Een positieve kijk op het leven

Kapsalon Chic in Torhout viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Vanaf het prille begin wordt de succesvolle zaak gerund door Marijke Vanslambrouck, die ondertussen wordt bijgestaan door haar dochter Delfien Denoo.

Opleidingen Febelhair Academy Najaar 2023
Opleidingen
Opleidingen Febelhair Academy Najaar 2023

Omdat het kappersvak voortdurend evolueert, ontwikkelt Febelhair elk semester een opleidingsprogramma, met de logistieke steun van Coach vzw-asbl.

Waar knippen en wellness elkaar ontmoeten
Sectornieuws
Waar knippen en wellness elkaar ontmoeten

Febelhair-opleider Ghislain Léger studeerde in zijn thuisland Frankrijk af als duaal kappersleerling. Ondertussen sleepte hij heel wat wedstrijdprijzen in de wacht, en dat in diverse domeinen zoals opsteek- of huwelijkskapsels.

Durf jezelf te onderscheiden!
Sectornieuws
Durf jezelf te onderscheiden!

Een tiental jaar geleden startte Gitte Gys haar eerste kapsalon op, Sizzors in Geel. Na een aantal jaren achtte ze de tijd rijp voor een volgende stap. Sizzors mikte op een breed publiek, maar ze besloot om een salon te beginnen waar ze haar grote liefde kon botvieren: kleuringen. Colorbar by Gitte was een feit. 

Vraag jouw energiepremie aan!
Sectornieuws
Vraag jouw energiepremie aan!

Febelhair heeft in samenwerking met het Fonds voor Bestaanszekerheid een steunmaatregel ontwikkeld voor werkgevers die werkgeversbijdragen betalen. Per voltijds equivalent zal een premie van € 200 worden toegekend om het hoofd te bieden aan de energiecrisis die de sector treft.

Vraag een werkbaarheidscheque en zet in op werkbaar werk
Sectornieuws
Vraag een werkbaarheidscheque en zet in op werkbaar werk

Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.

DE ENIGE MINISTERIEEL ERKENDE BEROEPSFEDERATIE VOOR KAPPERS

Wij zijn de enige ministerieel erkende beroepsfederatie voor kappers in het paritair comité 314. Naast het verdedigen van de belangen van de kappers op alle onderhandelingsniveaus, zijn we onder meer actief op vlak van opleidingen, onderwijs, preventie en welzijn.

Meer over ons

Dit zeggen kappers over ons

Lid zijn van Febelhair betekent voor mij dat we er samen met zijn allen sterker kunnen uitkomen.

LUC SCHOUTERDEN - FRANKS ATELIER

Lid zijn van Febelhair betekent voor mij deel uitmaken van de grootse kappersfamilie in België.

CARINE BAUDOIN – AU CAS PAR K

Lid zijn betekent voor mij dat ik gesteund en geadviseerd word in mijn beroep als kapper.

CELINE VENTURA - SOCIETE CELINE BLANCHE

Onze partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314