Word nu lid
Events

Startersdag 2024, een schot in de roos!

29 februari 2024

BP - febelhair - startersdag-091

We zijn verheugd om jullie te informeren dat de 10de editie van de Startersdag voor laatstejaars leerlingen/cursisten haartooi op 26 februari 2024 een groot succes was! Met trots kunnen we melden dat we dit jaar maar liefst 391 deelnemers mochten verwelkomen, bestaande uit 335 leerlingen en 56 leerkrachten. Deze Startersdag, die plaatsvond in de ruime en uitstekende evenementenlocatie Blue Point in Antwerpen, was een belangrijk moment voor de toekomstige kappers om een vliegende start te maken in hun professionele carrière.

 

Deze overgang naar de arbeidsmarkt is een grote stap, en het is begrijpelijk dat de deelnemers nog veel vragen hebben. Daarom stonden we klaar om hen te voorzien van antwoorden en inzichten, zodat ze vol vertrouwen aan hun beroepscarrière kunnen beginnen.

 

Panelgesprek met ondernemer en werknemer

Een hoogtepunt van de Startersdag was ongetwijfeld het boeiende panelgesprek, waarbij Mike Muyshondt, de bezielende kracht achter The M Project, en Dylan De Decker één van zijn toegewijde werknemers het podium betraden.

Er ontstond een levendige dialoog waarin onderwerpen zoals personeelsmanagement, klantrelaties, en het belang van innovatie binnen de kappersbranche werden aangesneden.

Het verhaal van Mike en Dylan fungeerde als een bron van motivatie en inspiratie voor de aanwezige deelnemers. Het liet zien dat succes in de kapperswereld niet alleen afhankelijk is van vaardigheden, maar ook van passie, doorzettingsvermogen en een toegewijd team.


Leerrijke infosessies met experts

  • Zelfstandig ondernemerschap door Unizo
  • Starten als werknemer door een vakbond
  • Informatie over de arbeidsmarkt door VDAB
  • Verkoop in de kappersbranche door Vicky Vermeiren
  • Correct bepalen van prijzen door Robin Cuypers
  • Het opbouwen van een online merkidentiteit door Shauni Van Impe

 

Netwerkmogelijkheden

Het netwerkmoment tijdens de Startersdag was veel meer dan een pauze tussen sessies; het was een dynamische en boeiende ervaring die de deelnemers de kans gaf om rechtstreeks in contact te komen met bedrijven uit de kappersbranche.

In een levendige omgeving, vergelijkbaar met een informatiemarkt, stelden tal van bedrijven zich op om hun expertise te delen en de deelnemers de mogelijkheid te bieden om waardevolle contacten te leggen.

 

De Startersdag was een geslaagde gelegenheid om kennis te delen, te inspireren en de toekomstige generatie kappers voor te bereiden op hun professionele reis. We kijken uit naar de voortzetting van dit waardevolle evenement en het blijvende succes van de deelnemers op de arbeidsmarkt.

Onze Partners

Unizo Coach Hairco Coiffure.eu UCM FC314